Kunstnernes overvejelser om værket

Undertegnede kunstnere Christian Skjødt og Jørgen Carlo Larsen, Har efter invitation fra Statens Kunstfond og Margrethe Reedtz Skolen, udarbejdet flg. skitseforslag:

Udgangspunktet for skitseforslaget er ønsket om et samarbejde mellem lydkunstner (CS), og billedhugger (JCL) om at lave et stedsspecifikt værk til Skolegården i Ryde, under begrebet ”megainstrument”.

Vi har besigtiget stedet og mødt elever, lærere, forældre mm. samt gjort vores overvejelser om et værk der kan give mening og karakter på lige dette sted.

Stedet er et sammensat område med mange forskellige elementer og funktioner. Der er en legeplads, en vej der fører forbi. Udsigt til villaer og kirke, vægmaleri, røde murstensvægge og tage, sportsplads osv.

Vi nåede hurtigt frem til, at vi ikke kunne lave noget, der havde karakter af det der findes i forvejen, i området. Men noget der skiller sig ud såvel visuelt som indholdsmæssigt. Vi nåede frem til noget vi gav arbejdstitlen: ”fremmedlegeme”.

Opgaven for os var nu at finde frem til et værk der forener lyd (musik), og en skulpturel konstruktion, til stedet – skolegården i Ryde.

Vi nåede dernæst frem til, at det skulle være noget som ikke kalder på fysisk udfoldelse (legeplads) som der er rige muligheder for i de eksisterende omgivelser, men nærmere noget som kan lægge op til en anden oplevelse, feks: fantasi, undren og fordybelse. Både for elever, lærere, og byens indbyggere, samt besøgende.

Vi ønsker derfor med dette værk at skabe en legemliggørelse af “naturlig radio” fænomenet, og derved skabe et eftertænksomt og refleksivt rum som fremtræder som en skulpturel krop.

Læs mere om Naturlig radio (VLF) i dette indlæg

Skrevet af Christian Skjødt og Jørgen Carlo Larsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *