Hvad skal vi lave af aktiviteter?

I går mødtes en gruppe lokale ildsjæle med kunstnerne for Fremmelegeme, for at tale om hvilke aktiviteter vi kan lave, når vores nye store kunstværk skal bygges. Mødet var meget inspireret af byens erfaringer fra arrangementet Kunsten i Bevægelse, som vi på egnen blev beriget af sidste år, ikke mindst takket være en dygtig og handlekraftig landsbygruppe.

Efter kunstnerne på mødet havde fortalt om kunstværket og hvor de var henne i processen, faldt snakken på hvilke arrangementer vi kunne lave her i byen, for at følge og fejre tilblivelsen af værket. Det er planen at kunstværket bliver færdig først på foråret i 2016, og selve kunstværkets tilblivelse foregår over flere trin.

Byggeprocessen

Selve rammen og konstruktionen, der skal stå inden i, vil blive lavet et andet sted, men kuben samles på pladsen. Derfor vil der blive en periode i det nye år, hvor det pludselig kommer til at gå stærkt med tilblivelsen af kunstværket. Først skal fundamentet støbes, så skal rammen samles og have sat glas i, gulvet skal lægges, skulpturen skal sættes ind og samles og sidst men ikke mindst skal antenner og den computer som skal afspille lyd i kuben laves. Der vil være flere tidspunkter hvor kunstnerne vil komme til Ryde. Lydkunstner Christian vil desuden skulle være i området i en længere periode, for at kunne lave det apparat, som skal afspille lyden af moderjord inde i kuben.

Aktiviteter

I går besluttede vi ud fra tidsplanen, at lave 3 arrangementer for at markere forskellige milepæle for kunstværket.

  1. Første spadestik: Kaffe-arrangement på skolen, hvor vi graver første spadestik til fundamentet for Fremmedlegeme
  2. Rejsegilde: Når jernrammen til kuben samles, laver vi et god gammeldags rejsegilde med krans, røde pølser og meget mere.
  3. Fernisering og fest: Når værket er færdigt, skal det afsløres og fejres på behørig vis. Virket vil blive fremvist for første gang, og der vil være mad og musik for alle i Fællessalen!

De 3 arrangementer kommer til at ligge fordelt over en periode på en til halvanden måned først på foråret i 2016. De faste datoer vil blive annonceret senere.

Vi glæder os meget!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *